• Afbeelding 1

Kunst van Doortje Beemster in januari en februari

In januari en februari kun je in Café Averechts prachtige kunstwerken van Doortje Beemster bewonderen.

doortje

Doortje Beemster (1992): 

"Er zijn veel uiteenlopende triggers die me laten tekenen, zolang mijn fantasie maar geprikkeld wordt. 

Op muziek tekenen of animaties maken doe ik bijvoorbeeld veel. Vaak krijg ik bij een bepaald nummer een sterk idee of gevoel en het is dan heel vet om dat op papier te kunnen zetten. 

Ik kan erg genieten van het tekenen van herinneringen, bijvoorbeeld grappige situaties met vrienden of familie die ik dan herbeleef. Daar maak ik dan een stripje van.

Daarnaast vind ik gedetailleerd werken ook boeiend, door puur met kleur, vorm, schaduw en textuur bezig te zijn. Dat kan ik doen door studies te maken van bijvoorbeeld mijn omgeving, foto’s, tekeningen of schilderijen van andere kunstenaars die me aanspreken. 

Soms heb ik een overweldigende emotie en heeft het een heilzame werking om dat uit te beelden en te kunnen delen. De combinatie van mijn gevoel uitdrukken en weten aan wie ik dit wil laten zien werkt heel goed.

De laatste tijd werk ik vooral digitaal. Dit heb ik een paar maanden geleden ‘ontdekt’, het werkt wat efficiënter en overzichtelijker; ik zie sneller wat het totaalplaatje is. De kracht van echte materialen waardeer ik nog steeds, maar voor nu ben ik nog niet uitgekeken op digitaal tekenen. Met digitaal tekenen houd je makkelijker je gedachten bij, kun je makkelijk aanpassen. Op papier werken voelt daarentegen romantischer en origineel. 

Ik maak vrij werk, maar ik werk ook in opdracht. Ik heb onder andere ervaring met portretteren, wenskaartjes ontwerpen en het maken van illustraties en animaties bij liedjes voor muzikanten. Ik sta tevens open voor ander soort opdrachten. Voor een uitgebreider idee van wat ik maak, kun je kijken op mijn Instagram-account (doortjeviooltje). De prints die hier aan de muur hangen, zijn ook te bestellen. Je kunt contact met me opnemen als je geïnteresseerd bent!"

Prijzen:

1 print €30

2 prints van €60 voor €55 

3 prints van €90 voor €75 

4 prints van €120 voor €90 

Vanaf 5 prints €20 per stuk (minimaal €50 korting)


Prijzen voor andere opdrachten gaan in overleg.

Contact:

Telefoon: 06 3008 11 33

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Instagram: doortjeviooltje