• Afbeelding 1

Expositie december: Germa Borst

Verandering is het centrale thema in het werk van Germa, waarbij zij zowel abstract als figuratief werkt. In de tekeningen en schilderijen worden cruciale momenten in een beweging of in een trager proces vastgelegd. De beweging kan neutraal zijn, of (heftig) emotioneel, in de richting groei of verval.

Germa Borst - Utrecht City Streets

Germa Borst (1955) exposeert sinds 1984.

Deze overzichtsexpositie laat een keuze zien van schilderijen uit diverse series en unica over een periode van een aantal jaren.

Utrecht City Streets I (zie afbeelding) komt uit een serie van 3 geabstraheerde schilderijen geïnspireerd door het voortgaande proces van verval van straatdetails in de Vogelenbuurt in Utrecht.

Hiervan is eerst een reeks zwart-wit foto’s gemaakt.

Voornamelijk figuratief zijn de series "Dans" en "Oud en Vrouw". Dans is een serie schilderijen en tekeningen gebaseerd op observaties in verschillende Danscentra in Utrecht. Oud en Vrouw is een van de series uit het werk van Germa die de veranderende mens weergeeft. Oud en Vrouw bestaat merendeels uit portretten (acryl op doek). De gemeenschappelijke kenmerken van deze groep zijn in de hele serie zichtbaar, maar elk apart portret weerspiegelt ook het individuele beleven van de levensfase, met soms ingrijpende veranderingen.

Wat materiaalgebruik betreft is Germa Borst trouw aan haar eigen thema. Ze maakt gebruik van verschillende materialen en technieken, waarbij ze voortdurend op zoek is naar een optimale wisselwerking tussen vorm en inhoud, zonder de één ondergeschikt te maken aan de ander.

Germa maakt op aanvraag ook muurschilderingen bij particulieren en instellingen. Om haar eigen mogelijkheden te verruimen heeft zij een aantal jaren bij diverse kunstenaars lessen gevolgd.

Sinds 2007 is Germa geregistreerd Analytisch Tekentherapeute en geeft ze cursussen in tekeningen als beeldtaal van het onbewuste.

Informatie: 06 45 866 277
www.beelddrager.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.