• Afbeelding 1

Vanaf 5 januari 2008: expositie van Saskia Klok

ecoduct.jpg Dagelijks maak ik foto’s in mijn directe leefomgeving, van sporen die een mens achterlaat, zoals afval, bandensporen, olie in een plas. Het direct ingrijpen op de natuur, de inrichting van het landschap. Hoe het licht ergens op valt, een nevel boven een veld.

 

De schilderijen worden uit één of meerdere van deze foto’s opgebouwd.

 

De menselijke invloed is vaak rechtlijnig, deze plak ik zo nodig af met tape. Dekkende acrylverf zorgt ervoor dat het massief in het landschap oogt. Daarnaast worden de natuurlijke delen opgezet. Door met transparante verf, afwisselend de vorm te schilderen of de vorm te sparen uit de omgeving, komt ‘het licht’ in het schilderij. Want het is de zon of een lamp die ongenadig is.

brug_jpg.jpg

Door het overdrijven van de natuurlijke kleuren, waardoor het net niet ‘echt’ overkomt, probeer ik de bevreemding, die ik in het werk wil, te bevorderen.

 

De schilderijen zijn realistisch zodat de beschouwer de voorstelling, herkent en zich betrokken voelt.

Ze staan even stil bij beelden die dagelijks voorbij komen maar waar je normaal gesproken geen aandacht aan geeft omdat ze als ‘normaal’ worden ervaren.

kas.jpg

Zo ontstaat een beeld dat vertrouwd oogt maar wat onbehagen opwekt. Twee werelden die niet bij elkaar lijken te passen maar toch samen gaan.

 

Meer van mijn werk is te zien op mijn website. www.saskiaklok.nl

 

Saskia Klok

Damespolder 35

3825 LA Amersfoort

033-4550673

bouwterrein.jpg

moeras.jpgsnachts.jpgstadstuin.jpgverloren.jpgvia.jpgvogelvrij.jpgweerspiegeling.jpg