• Afbeelding 1

Fooienpot december en januari

De fooienpot van deze maanden gaat naar de Stichting Vrienden van Navajeevan.

De stichting Vrienden van Navajeevan ondersteunt het straatkinderenproject Navajeevan Bala Bhavan in Vijayawada, India. Dit project bestaat sinds 1989 en is sinds die tijd uitgegroeid tot een project dat zorg draagt voor honderden straatkinderen per jaar. De opbrengst van de fooienpot gaat naar het interieur van een nieuw opvanghuis voor straatmeisjes naast de al bestaande opvanghuizen.

Het huis is inmiddels gebouwd, en er wonen ongeveer 80 meisjes, verdeeld over zes ‘units’. Bij iedere unit woont een care moeder die zorgt voor 10 à 15 meisjes. In het huis wonen kinderen voor wie het om verschillende redenen niet mogelijk is terug naar huis te gaan (bijvoorbeeld overleden ouders, huiselijk geweld, ernstige armoede, prostitutie, uitbuiting).

Nu is er nog geld nodig voor het inrichten van dit huis. De kinderen slapen nu nog op de grond en de opbrengst van de fooienpot gaat naar de aanschaf van matrassen, kussens en lakens. Naast huisvesting en zorg wordt er ook onderwijs gegeven met het doel dat de kinderen later zelfstandig uit het huis kunnen stromen.

http://www.vrienden-van-navajeevan.nl/