• Afbeelding 1

Fooienpot: Gambia Horse and Donkey Trust

 

 

In juni, juli en augustus gaan jouw (verdubbelde) fooien naar de Gambia Horse and Donkey Trust. Deze organisatie is opgericht om de armoede onder de Gambiaanse plattelandsbevolking te verkleinen door de productiviteit van hun werkpaarden en -ezels te vergroten.

 

Deze dieren worden vaak slecht verzorgd en krijgen slecht te eten door kennisgebrek van hun eigenaren en dat terwijl een goed verzorgd dier de leefomstandigheden van zijn eigenaren aanzienlijk kan verhogen! De Horse and Donkey Trust helpt door het onderwijzen van de bevolking, het opleiden van specialisten onder de bevolking (bijv. in hoef bekappen en kiezen raspen), het verzorgen van een ziekenhuis en mobiele behandelingsklinieken (gerund door een Gambiaanse dierenarts en een team van assistenten) en meer. Het afgelopen jaar zijn er 142 loslopende ezels opgeknapt en naar Gambiaanse families gegaan, 2486 dieren behandeld en duizenden bitten, halsters en singels uitgegeven. Daarmee zijn duizenden Gambiaanse families geholpen. Daarnaast zijn er ook 16 Gambianen opgeleid tot paraveterinair en heeft de organisatie een weg bekostigd tussen twee dorpen.

 

De Horse and Donkey Trust heeft momenteel geld nodig om 6 Gambianen op te leiden tot hoefsmid en trainer (zodat zij later zelf deze hoefsmid-opleiding kunnen verzorgen). Jouw fooi gaat naar materialen voor de studenten (hoefmes, rasp, tang, etc.).