• Afbeelding 1

Dubbelconcert van de groep Galleons en Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering

Op 24 november vind een dubbelconcert van de groep Galleons en Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering plaats. Ze toeren een heel weekend door het land met als afsluiter een gezellige zondag matinee show in Café Averechts. 

 

Galleons
De fundamenten van Galleons werden gelegd in de zomer van 2012. De groep heeft zijn basis in Utrecht en bestaat uit twee Engelsmannen, een Spanjaard en een Nederlander. Galleons put inspiratie uit een brede reeks aan invloeden uit folk, rock, jazz en klassiek, waardoor ze een gevarieerd en origineel geluid creëren. 
In de gelederen van de band zitten (ex-)leden van Mevrouw Tamara, Baet Klezmer Band, Captain, your ship is sinking, Goodwin Sands en A Neat Science. In 2014 wordt een eerste albumrelease verwacht.
Op Youtube vind je een video van hun lied Parallel met beelden van hun eerste optredens.

 

Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering
Begonnen in Gouda als straatmuzikant heeft zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos bracht 3 cds uit met haar band Gather Roses. De laatste, getiteld "As the sun will guide me home" kwam in december 2011 uit en kreeg lovende recensies, o.a. van Folkforum. De titelsong is als clip op youtube verschenen. 
Sinds 2011 treedt Roos Galjaard ook op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering in binnen én buitenland. Zo speelden zij in augustus 2012 op het singersongwriterfestival in Kopenhagen en hetNoordfolk festival in Veenhuizen en in mei 2013 op het melodicafestival in Aarhus, Denemarken. Ook stonden ze in de line-up van het Folk in de Wâlden Festival (14 September 2013) op het prachtige Stania State in Friesland. 
Het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties geven alle ruimte aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello:http://youtu.be/C6F0tS1BJHg en http://youtu.be/LM6GuXThTIU

Meer informatie: 
www.galleons.nl
www.roosgaljaard.nl
www.facebook.com/events/419728608127594

Aanvang: 15.00uur
Entree: Gratis