• Afbeelding 1

AveJ@zz Part 1

Vanmiddag van 15:00 tot 18:00:

AveJ@zz, een nieuwe funk/soul/jazz middag in Utrecht

 

14 oktober 2012,Line-up:

15.00 - 16.00 Louise Hensen trio
16.30 - 17.30 Entisar

LOUISE HENSEN

Voordat Louise zich aanmeldde bij het conservatorium van Utrecht, studeerde zij rechten in Amsterdam. In haar studententijd speelde ze al op talloze feesten en partijen in verschillende bezettingen. Van grote bands met blazers, drum en percussie tot intieme duo formaties met alleen begeleiding door een pianist of een gitarist. Daarnaast speelde ze in diverse theaterproducties en dinershows waarvoor ze ook teksten en muziek schreef.

Na een paar jaar als jurist gewerkt te hebben besloot zij haar juridische carrière te combineren met jazzopleiding de DJAM in Amsterdam. Tussen de muzikanten werd al snel duidelijk wat ze eigenlijk al heel lang wist: optreden met een microfoon in de hand was vele malen leuker dan optreden met een pleitnota voor de rechtbank.

ENTISAR

Inspireren en verhalen delen! Dat is het uitgangspunt van de muziek van Entisar. De teksten zijn allemaal zelf geschreven door Entisar en de muziek is geproduceerd in samenwerking met producer Superflex van Superflex Music. De naam Entisar, dat “overwinning” betekent in het Arabisch, is haar gegeven bij geboorte door haar biologische Eritrese ouders en had geen mooiere artiestennaam kunnen zijn! Met voeten in de Nederlandse klei, bleek muziek al op vrij jonge leeftijd een belangrijke en constante factor te zijn in het leven van Entisar. Opgegroeid met de grote iconen uit de popmuziek van de jaren ‘80 maar volwassen geworden al luisterend naar R&B /Hiphop/Alternative in de jaren ’90, begon Entisar tijdens haar studie met het volgen van zanglessen en het schrijven van eigen liedjes. Deze liedjes kregen meer vorm na de kennismaking met Stephano Bel, a.k.a producer Superflex en werden voor het eerst uitgewerkt in 2005. Na een time out in verband met de geboorte van haar zoon verscheen in 2010 haar debuut EP "Rebirth" die op 16 juni 2012 werd gepresenteerd met een live band.

Entisar is een 7 koppige band die genomineerd is voor de Popprijs Amsterdam 2012