rood.jpgMieke Juta zal in Averechts een aantal van haar schilderijen laten zien.

 

glimlach.jpgrood.jpgVan huis uit is ze keramiste. Jarenlang werkte ze in haar eigen atelier in Zeist waar ze ook keramiekles gaf. Op haar website www.miekejuta.nl is ook nog veel van haar keramisch werk te zien.
De laatste jaren is ze zich aan het toeleggen op het schilderen. Het resultaat hiervan kunt u gaan bekijken in Averechts.

 

 Er zullen portretten en landschappen te zien zijn. De portretten zijn niet in opdracht gemaakt, waardoor Mieke meer de vrijheid kan nemen om met dit thema te spelen. Vaak is slechts een deel van een gezicht te zien, dit om de zeggingskracht groter te maken.

Bij de landschappen moet je het begrip landschap ruim nemen. Vaak zijn het landschappen waar iets mee aan de hand is. Tijdens het schilderproces komt er geleidelijk aan een verandering in het landschap. Soms wordt het dreigender, alsof er iets verschrikkelijks is gebeurd, soms ook komt er een speciale lichtval, die het schilderij een andere sfeer geeft.

Tegenwoordig maakt Mieke ook gebruik van een fotobewerkingprogramma op de computer. Ze bewerkt de foto van het landschap zo, dat een eerste stap in het abstraheren gemaakt wordt op een manier die je niet met verf en kwast zou maken. Vanuit die fotobewerking maakt ze al schilderend een tweede stap. De computer ondersteunt het schilderen.

Veel plezier bij het bekijken van deze expositie. 

Wat er te doen is:

02 dec 2021
09:00PM - 12:00AM
ADHD Cafe
08 dec 2021
08:00PM -
gesloten
12 dec 2021
08:00PM -
Gesloten
18 dec 2021
02:00PM - 05:00PM
Open Podium
19 dec 2021
02:00PM - 05:00PM
Jazz in Averechts

Statistiekjes

  • Ingelogde gebruikers: 0
  • Offline Gebruikers: 89
  • Gasten: 117