• Afbeelding 1

Vanaf 23 september: VOGELVLUCHT, collages van Karin Baumans

vogelvlucht22.jpg

Karin Baumans toont een bijzondere selectie uit haar werk: vogels. Allemaal vogels maar heel verschillend. Vogels met een eigen karakter: deftig, vrolijk, actief, vertederend, stevig, timide, slim, elegant, lief. Het zijn fascinerende beelden gemaakt van verrassende materialen. Misschien herkent u iets van uw fiets, stofzuiger, tuingereedschap of sieraden erin. Karin pikt namelijk, als een kraai, afvalmaterialen op van straat voor haar vogels.


vogelvlucht12.jpgKarin Baumans is dat afval op gaan rapen omdat ze geraakt werd door de schoonheid van het vergankelijke. De tijd heeft zichtbare sporen achtergelaten op de gekraste, verroeste, gebruikte, en soms platgereden materialen die zij vindt in de straten van de stad en daar buiten.

Met de expositie VOGELVLUCHTvogelvlucht22.jpg vraagt zij ook op speelse wijze aandacht voor de verdwijnende vogels. Want onze leefwijze en welvaart heeft de leefomgeving voor vogels minder gunstig gemaakt en verschillende vogelsoorten dreigen uit ons land en straatbeeld te verdwijnen. Van de afgedankte, weggegooide, verloren of vernielde resten van de welvaart én met haar kunstzinnigheid creëert Karin Baumans weer nieuwe vogels. Het geeft haar veel plezier om van ‘niets’ ‘iets’ te maken en ‘oud roest’ nieuw leven in te blazen. Dat plezier werkt aanstekelijk op de toeschouwer.

De werken zijn te koop. Zie hiervoor de prijslijst. De helft van de opbrengst gaat naar ‘vogelopvang Utrecht’.