In januari en februari kun je in Café Averechts prachtige kunstwerken van Doortje Beemster bewonderen.

doortje

Doortje Beemster (1992): 

"Er zijn veel uiteenlopende triggers die me laten tekenen, zolang mijn fantasie maar geprikkeld wordt. 

Op muziek tekenen of animaties maken doe ik bijvoorbeeld veel. Vaak krijg ik bij een bepaald nummer een sterk idee of gevoel en het is dan heel vet om dat op papier te kunnen zetten. 

Ik kan erg genieten van het tekenen van herinneringen, bijvoorbeeld grappige situaties met vrienden of familie die ik dan herbeleef. Daar maak ik dan een stripje van.

Daarnaast vind ik gedetailleerd werken ook boeiend, door puur met kleur, vorm, schaduw en textuur bezig te zijn. Dat kan ik doen door studies te maken van bijvoorbeeld mijn omgeving, foto’s, tekeningen of schilderijen van andere kunstenaars die me aanspreken. 

Soms heb ik een overweldigende emotie en heeft het een heilzame werking om dat uit te beelden en te kunnen delen. De combinatie van mijn gevoel uitdrukken en weten aan wie ik dit wil laten zien werkt heel goed.

De laatste tijd werk ik vooral digitaal. Dit heb ik een paar maanden geleden ‘ontdekt’, het werkt wat efficiënter en overzichtelijker; ik zie sneller wat het totaalplaatje is. De kracht van echte materialen waardeer ik nog steeds, maar voor nu ben ik nog niet uitgekeken op digitaal tekenen. Met digitaal tekenen houd je makkelijker je gedachten bij, kun je makkelijk aanpassen. Op papier werken voelt daarentegen romantischer en origineel. 

Ik maak vrij werk, maar ik werk ook in opdracht. Ik heb onder andere ervaring met portretteren, wenskaartjes ontwerpen en het maken van illustraties en animaties bij liedjes voor muzikanten. Ik sta tevens open voor ander soort opdrachten. Voor een uitgebreider idee van wat ik maak, kun je kijken op mijn Instagram-account (doortjeviooltje). De prints die hier aan de muur hangen, zijn ook te bestellen. Je kunt contact met me opnemen als je geïnteresseerd bent!"

Prijzen:

1 print €30

2 prints van €60 voor €55 

3 prints van €90 voor €75 

4 prints van €120 voor €90 

Vanaf 5 prints €20 per stuk (minimaal €50 korting)


Prijzen voor andere opdrachten gaan in overleg.

Contact:

Telefoon: 06 3008 11 33

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Instagram: doortjeviooltje

Vanaf zaterdag 2 maart is aan de muren van ons gezellige café de grafisch figuratieve kunst van Lasse van den Dikkenberg te bewonderen.

Trump Baby spraypaint A3 small

 

Lasse van den Dikkenberg (1993) maakt figuratief grafisch werk. Met zijn linosneden probeert hij politieke en maatschappelijke onderwerpen te belichten. Thema’s als de vluchtelingencrisis, bezetting, oorlog en mensenrechten komen veel terug. Naast deze meer politieke thema’s komen onderwerpen als dans en muziek ook veel terug in zijn werk. ‘Ik houd me vooral bezig met grafische kunst omdat ik de techniek hiervan erg boeiend vind. Daarbij zie ik grafische kunst ook als ‘democratische kunst’. Doordat het namelijk in oplagen wordt gemaakt is grafische kunst vaak veel betaalbaarder dan bijvoorbeeld schilderijen. Ik vind het namelijk ook belangrijk dat iedereen kunst kan kopen.’

Zie ook: https://lassevandendikkenberg.nl/

De komende twee maanden is in ons café het prachtige werk van Nina ter Laan te bewonderen.

49608198 10217841129922017 5540545783645863936 o

"Verlaten landschappen met zware luchten maar ook portretten en film stills zijn mijn inspiratiebronnen. Centraal in mijn werk staat de spanning tussen vrijheid en controle, kwetsbaarheid en kracht, menselijke verbinding en isolatie. Hiervoor gebruik ik inkt en ecoline die spontaan hun eigen weg zoeken op nat papier, maar zich tegelijkertijd juist ook met pen in nauwkeurige fijne lijntjes laten vangen. Ook maak ik gebruik van houtskool, krijt, acryl en was.

'Geboortegrond' gaat over het voelbaar maken van herinneringen aan plekken, sferen, en personages uit mijn jeugd op het Groningse platteland: hun verwikkelingen en interne strubbelingen tegen de achtergrond van een oneindig landschap van desolate maar ook vruchtbare klei."

Nina ter Laan (1979), groeide op op het platteland van Noord-Groningen. Zij studeerde grafische vormgeving aan de kunstacademie in Arnhem en culturele antropologie in Nijmegen en specialiseerde zich in Marokkaanse kunst en cultuur. Zij combineert het schilderen met haar werk als antropoloog.

IMG 0436

De komende twee maanden exposeren wij het prachtige werk van kunstenaar Luka. De opening van de expositie is op vrijdag 9 november om 17:00 uur.

“My name is Luka.
I’m a 24 year old artist located in Amsterdam, who enjoys illustrating, etching and screen printing.
I have a passion for gardening, nature and sustainable living. My dream is to one day build my own farm house with natural resources such as cob, stone and wood, have my own water source and solar panels for energy.

The inspiration for my artworks I find in different aspects of my surroundings and experiences: while travelling it can be conversations with strangers at nightly campfires in faraway countries. I also use illustration as means of expressing my queer identity.
I hope to eventually sell enough art to help save up for buying a piece of land and giving myself and animals a safe and natural place and way of living.


Facebook: facebook.com/Lukaismyname
Instagram: AlienLiquorice”

De komende twee maanden is de kunst van Paul Schoondermark bij ons te zien. 

img 0680

Wat er te doen is:

01 mrt 2020
03:00PM -
muziekcafé 41up
01 mrt 2020
06:00PM -
Eetcafé Averechts
03 mrt 2020
07:30PM - 11:00PM
Nicola tapt
03 mrt 2020
08:00PM -
Open Podium (inschrijven v.a. 20:00 uur)
05 mrt 2020
09:00PM -
ADHD Café

Statistiekjes

  • Ingelogde gebruikers: 2
  • Offline Gebruikers: 79
  • Gasten: 177