• Afbeelding 1
Loreley (live optreden)
Vrijdag, 09. Augustus 2019, 21:00 - 23:00
Hits : 880

Loreley is een levensreiziger met een gevoelig hart en een onbevangen blik. Ze droomt van prinsen op witte paarden, maakt praatjes met vreemden, heeft heimwee naar vroeger, is schaamteloos positief en altijd nieuwsgierig naar wat er achter de eerste indruk schuil gaat. In haar zonnige wereldpop songs hoor je de warmbloedige hartslag van het bruisende Rotterdam. Opgewekt, swingend en met een veelkleurige mix van invloeden.

Op 11 maart 2018 presenteerde Loreley haar debuutalbum ‘Stories’ in Podium Grounds, Rotterdam. Ze nam de 11 tracks op het album op in de Wedgeview Studios, met naast haar vaste band een bijzondere rol voor toetsenist Carlos Matos, die de plaat mede produceerde en percussionist Miroca Paris, ooit de vaste percussionist van Cesária Évora.

De luisteraar hoort in ‘Stories’ zeker de invloeden terug van popartiesten zoals Sting, Tracy Chapman , India.Arie en Paul Simon maar ook Afrikaanse iconen zoals Dobet Gnahoré, Salif Keita, Mayra Andrade hebben hun stempel gedrukt op het geluid van Loreley, naast natuurlijk haar eigen achtergrond in de jazz. Van welke muzikale middelen ze zich ook bedient, voorop staat de thematiek van haar songs: de zoektocht naar herkenning en oprecht contact in de anonimiteit van de grote stad.